3

 

És innegable la importància de la imatge que encapçala un club o entitat esportiva per poder projectar-se i posicionar-se allà on vol, la recerca de la imatge idònia serveix també , per definir i diferenciar de la resta de Clubs o entitats amb trets similars .

 

Creiem que un correcte acotament de la imatge als ideals i objectius del Club o entitat li proporciona la correcta i necessària comunicació, distinció i professionalitat que requereix respecte a la seva competència.

Desafortunadament, hi ha un descuit sobre la projecció d’una bona imatge del club o entitat ja que normalment es prioritzen altres vies comunicatives per falta de temps o per desconeixement de les possibilitats que et pot proporcionar una bona comunicació externa i un bon posicionament dins de l’àmbit esportiu.

En molts casos hi ha situacions anacròniques i desfasades ja que la imatge que s’adopta per presentar les activitats al públic és la imatge amb la qual es va fundar el club o entitat i, evidentment, amb el pas dels anys el projecte ha pres més envergadura i / o fins i tot ha pogut canviar d’objectius. Igual que amb el pas dels anys es van adoptant altres vies de comunicació noves, abans no contemplades com ara, les xarxes socials (twitter , facebook … ). En definitiva, creiem que un fet que ens hauria de donar valor afegit com pot ser trajectòria i l’experiència en l’àmbit esportiu, en moltes ocasions esdevé una debilitat o inconnexió comunicativa amb el públic que ens envolta .

També creiem que generant diferents estratègiques comunicatives puntuals com la realització de calendaris, àlbums de cromos, revistes, reportatges fotogràfics en tornejos, presentacions… pot acostar als nostres socis o possibles clients generant una comunicació bidireccional, fet que fa protagonistes als que han de ser protagonistes, els socis, les famílies …. creiem que la realització de diferents estratègies comunicatives implica més a tot el club en el projecte esportiu .

Transformació o Renovació de la imatge corporativa del Club o entitat esportiva: dins d’aquest servei es realitza una anàlisi de la situació del club i la seva trajectòria recorreguda (DAFO: Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats), el seu posicionament actual i al qual es vol arribar, es valora si tot el conjunt que conforma la imatge del club (logo, escut, publicitat, tipografia, equipacions) va acord amb la filosofia i protocol d’actuació del club. En ocasions, interessarà la transformació completa de la imatge del club per incongruències evidents respecte a la comunicació externa i en altres es valorarà fer alguns canvis puntuals i anar alternant diferents estratègies comunicatives que a continuació esmentarem.

6

Estratègies comunicatives puntuals : els serveis que s’ofereixen en aquest apartat són garantia de feedback amb el nostre club, per tant, són beneficiosos per a aquells clubs que hagin decidit transformar la seva imatge per complet ja que ajudaran a fidelitzar la nova imatge o bé , els que únicament requereixen alguna renovació gràfica o simplement alguna estratègia comunicativa concreta, en aquests casos aquest tipus d’actuacions posiciona la nostra imatge en un estadi de confiança, professionalitat i recolzament comunicatiu que afecta als nostres clients i al propi club.

  •  Àlbums de cromos : aquesta estratègia comunicativa va sobretot dirigida als més petits ja que poden tenir un magnífic àlbum personalitzat amb tots els jugadors / es i membres que conformen el club com els del seu equip de futbol o bàsquet d’elit .
  •  Revistes : la realització d’una revista sobre el teu club ( mensual , trimestral , semestral o anual ) pot dotar l’entitat d’una eina de comunicació amb el seu públic i socis. S’hi pot informar de possibles esdeveniments, de la classificació dels equips de la mateixa manera que es poden incloure cròniques dels partits més importants . Aquest tipus de publicacions solen estar subvencionades per sponsors propers a l’entitat: ajuntament , bars ….. proporcionant a aquests també una publicitat i vincle amb el club .
  •  Imatge esportiva : aquest servei ofereix cobrir tota mena d’actes d’un club com tornejos, presentacions, partits…. proporcionant reportatges fotogràfics amb el seva corresponent galeria d’ imatges, gravació de vídeo amb la seva corresponent edició i muntatge. També es fan vídeos promocionals, animacions i disseny de canals de Youtube .
  •  Calendaris : que millor rebuda d’any que un calendari personalitzat! Dissenyem calendaris personalitzats amb el teu equip o club. Aquest servei pot incloure la realització del reportatge fotogràfic esportiu o simplement el muntatge i disseny gràfic. És un útil i divertit regal per rebre el nou any .
  •  Publicitat : et proporcionem tot tipus de suport publicitari : cartelleria , flyers , targetes del club, dissenyem targetes de soci personalitzades, adhesius, pancartes, roll-ups, loteria de Nadal …
  •  Altres Objectes personalitzables : a més dissenyem samarretes , dessuadores , tovalloles personalitzades per jugador o …


versión-castellano